dissabte, 19 de desembre del 2009

Pastis de pastanaga


Ingredients per 6 persones.

300 g. d'ametlles

200 g. de sucre

La pell d'una llimona (només la part groga)

300 g. de pastanagues pelades

4 ous

80 g. de farina

1 sobre de llevat Royal

Un pessic de sal

mantega i farina per el motlle

Sucre glass

Preparació:

Ratllar les ametlles fins a deixar-les ben fines.
Ratllar les pastanagues.
Es tamisa la farina i la barregem amb el llevat, a continuació, afegim l'ametlla i la pastanaga.
Es baten els ous amb el sucre, s'hi afegeix la pell de la llimona ratllada i el polsim de sal.
Ho triturem tot amb la batedora.
Untem un motlle amb mantega i l'enfarinem, fent saltar el sobrant de farina, només que quedi "nevat".
Escalfem el forn a 180º
Posem la barreja en el motlle i l'enfornem uns 40 o 45 minuts.
El "punxem" per veure si ja es cuit i després de desmot-llar-lo, l'empolvorem amb el sucre glass.

Aquesta es la manera com jo el faig, però mirant a Internet, he vist que hi ha qui hi posa una cobertura de xocolata, altres coco, altres nous etc.

A gust de cadascú. Es faci com es faci, surt molt bo. Prove-ho i bon profit!.

Agnès, aquesta recepta, va dedicada a tu especialment. Per quan tornis a trobar una pastanaga especial que mereixi una "mort dolça".

2 comentaris:

Agnès Setrill. ha dit...

OOOHHH!
Moltes gràcies!
No se si em quedarà tant bé com a tu, però i tant que el faré aquest pastis, i ben aviat!
(Encara que segurament seran pastanagues normals)

Ets encantadora!

Andrea. ha dit...

Arda del meu cor!!!!
Canviam les ametlles, per alguna altra cosa, i l tastarem!!!
Petonets.