dimarts, 29 de juliol del 2008

Vagàncies.


Vagàncies!!!!.

Si, si, ho he escrit bé. Son les “vagàncies” de milions de persones, les mal anomenades vacances (etimològicament desconec el seu origen) perquè habitualment son dies dedicats a axó, a fer el mandra, vaguejar i poca cosa mes.
Exceptuant (axó sí), els que som amants de l’aventura controlada per aquets mons de Deu, i pretenem conquerir les terres d.Asterix i d.Obelix de manera pacífica . Prometem tastar les “pocions màgiques” de la Bretanya i de la Normandía i si ens tornem irreductibles….bona senyal !. A la tornada proposarem canviar la “ratafia” per els caldos de la pàtria Gàl·lica com a beguda nacional catalana.
Ja us en farem cinc cèntims. Pensem “pernoctar” en poblets de l’interior que ofereixen als auto-caravanistes, una o dues nits com a màxim en finques particulars de gent de la regió.
Per els que opteu per fer el “gos”…..Bones vacances!.
Per els que instal·lats en un hotel o en un càmping, gaudireu de “sol i platja”…..Bones vacances!.
Per els que amb la motxilla a l’esquena anireu a fer vida sana a les muntanyes d’arreu…..Bones vacances!.
Per els sacrificats usuaris dels aeroports al mes d’agost…..Bones vacances!
Per els que us quedareu a les semidesèrtiques ciutats …..Bones vacances!.
I per tots aquells que us haureu de conformar en deixar-les per la tardor, els que no en podeu fer, i sobretot per els que no en feu precisament perquè les fan els altres i esteu servint-nos aquell gelat, aquella cervesa que deixa la gerra “entelada” per el fred, que netegeu els càmpings, hotels, “xiringuitos” i terrasses…..Bon estiu i gràcies !.
Una abraçada especial per la caixera del “súper” del càmping on he estat aquest cap de setmana, perquè ha hagut d’aguantar una colla d’estúpids prepotents i ho ha fet amb una gràcia i una paciència cobejables. Ah!. Aquesta noia, es universitària, parla tres idiomes i viu a Córdova. Les seves vacances son per fer uns “calerons” que l’ajudaran a tirar endavant la seva carrera perquè ja se sap, en aquest país, és mes complicat i mes costós fer-se amb una bona formació, que fer el “vago”.
Fins a la tornada i bon estiu a tothom.

2 comentaris:

Andrea. ha dit...

"Les seves vacances son per fer uns “calerons” que l’ajudaran a tirar endavant la seva carrera perquè ja se sap, en aquest país, és mes complicat i mes costós fer-se amb una bona formació, que fer el “vago”." SI SENYOR, AIXÍ ES PARLA!!!!
PQ EM SONARÀ TANT AIXÒ DE TREBALLAR PER PODER SEGUIR ESTUDIANT, EL PRÒXIM QUE EM DIGUI QUE LA UNIVERSITAT ÉS PUBLICA, LI PASSARÉ DE BON GRAT LA MEVA MATRICULA I QUE LA PAGUI ELL.

Au bon viatge Arda!!!

Pd: La zona de Normandia, a mi em va encantar.

Unknown ha dit...

Vacances vé de vaca, és clar, ja que quan les acabes, sempre tens uns quilets de més (no tu, eh?! Tothom menys tu vull dir!). O vaca vé de vacances, perquè s'hi passen tota la vida...;)

Tinc pendent la Normandia (excepte el Mont Saint Michel, que vaig visitar a la meva anterior feina), però és el típic lloc on dic d'anar amb autocaravana... apa doncs, a provar les galetes demantega i fotre un trago de calvados (i els creps i galettes)!