diumenge, 30 de novembre del 2008

MANDALA I DANSES DE PAU UNIVERSAL







Aquest matí de diumenge, a la Plaça Major de Vic, s’ha fet un Mandala per la pau i en contra de tot tipus de violència.
També s’han ballat dues danses de Pau Universal.
Entre mig i per tots els que ho han volgut, un got de Xocolata i un tall de coca.
Ha estat esplèndid!.
Bonic, emotiu, colorista, reivindicatiu, participatiu……
Una festa complerta.
La plaça plena de gent de totes edats i de tota la comarca d’Osona i també de fora de la comarca.
M’ha fet feliç!.
Penjo en aquest post, una petita explicació dels Mandales i de les danses de Pau Universal que ens han donat les organitzadores.
Es interessant.

MANDALA

Literalment cercle o rodona en sànscrit, és un dibuix o pintura amb trets geomètrics que es desenvolupa a partir d’un punt central fins a formar una figura circular o concèntrica, de manera que tot el dibuix està subordinat i equidistant respecte d’aquest punt central.

Simbolitza l’univers i representa un tot i una unitat alhora.

El seu objectiu és servir d’instrument de contemplació i de concentració.
Té una funció unificadora.

Moltes de les figures que composen la vida són circulars o esfèriques: la terra, les flors, un cargol, les cèl·lules, els planetes, el sistema solar, les galàxies… són mandales.

D’altra banda, la majoria de les tradicions tenen configuracions mandàliques com podem observar en l’art sagrat Hindú i Budista, la màndorla de l’art Cristià medieval, els rosetons en les esglésies gòtiques, els diagrames dels indígenes de Nord Amèrica i d’altres.


DANSES DE PAU UNIVERSAL

Veritable moviment d’energia destinat a irradiar pau al voltant de la terra, les Danses de Pau Universal (Danses of Universal Peace), actualment conegudes i dansades en molts països arreu del món, van ser donades en el seu origen per Samuel Lewis als anys 60.

Jardiner i mestre sufí, aquest home de cor va rebre la inspiració de crear, a partir de diferents tradicions espirituals del món, unes danses en cercle cantades pels propis participants, establint així un pont per damunt de les nostres diferències culturals i religioses.

El seu credo era: Dansant, menjant i resant junts podem crear la pau al món.

Aquestes danses són una forma activa de meditació i faciliten l’obertura del cor.

L’objectiu és unificar cos, psique i esperit dins d’un mateix, i també sentir-se unificat amb el grup i amb l’univers sencer.

Les Danses de Pau Universal són una celebració de la vida i aporten amor, èxtasi, intimitat, alegria, compartir… oferint-nos una manera joiosa d’entrar en contacte amb la pròpia essència espiritual i la dels demés.

1 comentari:

perico ha dit...

Que casualidad, publico en mi blog un comentario sobre la Comarca de Osona y luego me encuentro que en tu comentario también figura la Comarca de Osona y Vic. Perdoname pero no ubicaba Taradell.

Por cierto, felicidades por vuestros actos por la paz.

Saludos.